השאר טלפון ואנחנו נתקשר!
...
חיפושי מידע תרופתי
News Modern Medicine
תודה, בקשתך נרשמה, נחזור אליך בהקדם

תודה שהשארת פרטיך,

נחזור אליך בהקדם.

למידע נוסף על השרותים שלנו הקלק על הקישור הבא:

שרותים ומחירים

שיהיה לך יום טוב,

סימה לבני

רוקחת

המרכז לייעוץ תרופתי אישי

www.mypharmacist.co.il

בעקבות יום הסוכרת הבינלאומי

ביום הסוכרת הבינלאומי שחל ב- 15.11.10, הצגנו,  את המרכז לייעוץ תרופתי אישי בכנס שהתקיים ברעננה. מאות פקדו את הדוכן שלנו, ועשרות שאלו שאלות. שאלה אחת חזרה שוב ושוב, והחלטתי להתייחס אליה כאן.

מהי ג'נוביה? תרופה חדשה לסוכרת - JANUVIA

 

מסתבר שחולים רבים מקבלים ג'נוביה, אך אינם יודעים, או אינם זוכרים במה שונה תרופה זו מקודמותיה, ובמה היא מיוחדת.

להלן ההסבר הפשוט, כפי שנתתי לשואלים הרבים:

ג'נוביה שייכת למשפחת תרופות חדשה שפועלת על הורמונים שמיוצרים במערכת העיכול ומשפיעים בלבלב ונקראים אינקרטינים. ההורמונים האינקרטינים החרוצים, מופרשים במערכת העיכול כאשר נכנס לתוכה מזון, חודרים בזריזות לזרם הדם, ממהרים ללבלב ומודיעים לו שעליו להפריש אינסולין לטיפול במזון שזה עתה נכנס לקיבה.

הלבלב, אם עדין מסוגל לייצר אינסולין, מגיב יפה לבקשתם של ההורמונים האינקרטינים, וכאשר המזון נספג ממערכת העיכול לזרם הדם, מחכה לו אינסולין בכמות הנכונה , מוכן להחדרתו לתאים שזקוקים לו.

מה שיפה בג'נוביה ובבנות דודתה, הבייאטה והוויקטוזה, שאם אין מזון, אין אינסולין, והן ניתנות לחולים בליווי הסבר ש"כאילו" אינן יכולות לגרום להיפוגליקמיה (ירידת סוכר מתחת לרמה הרצוייה).

אלא שהמציאות היא שגם תרופות אלה יודעות לעשות היפוגליקמיות, במיוחד אם הן ניתנות בשילוב עם תרופות אחרות שמורידות סוכר. כך שאל תזלזלו, ותהיו ערים לסימנים של ירידת סוכר בלתי רצוייה.

שלושת התרופות: ג'נוביה שניתנת דרך הפה, פעם ביום, ביאטה שניתנת בהזרקה פעמיים ביום, וויקטוזה שניתנת בהזרקה פעם ביום, מפעילות את הלבלב. לכן, אם מתפתחים אצלכם סימנים של דלקת בלבלב, הפסיקו מיד את הטיפול והודיעו לרופא שלכם. סימני פנקריאטיטיס, שהיא דלקת בלבלב, הם בחילות וכאבי בטן ממושכים, עם או בלי הקאות וחוסר תיאבון.

כמו כן, בכל טיפול בסוכרת, זכרו שמצבי מתח ולחץ, כמו חום גבוה, טראומה או ניתוח, מחייבים שינוי במינון של התרופות לטיפול בסכרת, כי הגוף מפריש סוכר באופן שונה מהרגיל.

קחו את הסוכר שלכם בידיים, עקבו אחריו, הבינו מה אתם עושים ושתפו את הרופאים שלכם בכל שינוי.

 

המוגלובין A1C

בדוכן לידנו מדדו המוגלובין A1C, ובעברית "המוגלובין מסוכרר".

הופתענו לראות, כמה יצאו מהמדידה ולא ממש הבינו מה בדיוק מדדו להם שם.

אישה אחת, קבלה תוצאה של 10.5 , הסתובבה ויצאה לדרכה בשיוויון נפש. פתאום קלטה אותנו, עם המרכז לייעוץ תרופתי אישי, ובאה לספר לנו שהיא לא מאמינה בתרופות. כיוון שלא יכולנו להמנע מלשמוע את התוצאה שקבלה, שאלנו אותה בזהירות אם היא מבינה את המשמעות של התוצאה, והסתבר שלא. כולם הלכו למדוד, אז גם היא. אבל, מאז התאונה שהיתה לה היא לוקחת שני מטפורמינים ביום, ולא ממש הולכת לרופאה שלה, כי... היא לא מאמינה בתרופות.

כאשר ספרה לנו שהיא גם אבדה ממשקלה לאחרונה, נתתי לה את ההסבר הפשוט הבא:

מהו המוגלובין A1C ?

כאשר מסתובב לו סוכר חופשי בדם, הוא מתיישב לו על ההמוגלובין שהוא חלבון שנושא, בין היתר, את החמצן ומספק אותו לתאים. האחוז של הסוכר שיכול להתיישב על ההמוגלובין, במצב הנורמלי, הוא בסביבות 6.5%. כאשר כמות הסוכר בדם עולה, שוקע לו הסוכר על ההמוגלובין במשך שלושה חודשי חייו, ומצטבר. ככל שיש יותר סוכר בדם, כך האחוז השוקע גבוה יותר, וכך הסוכרת איננה מאוזנת ויכולה לפגוע באיברים שונים בגוף. יכולה לפגוע בעיניים, בכליות, בלב ובקצות העצבים ברגלים ולגרום לפצעים שלא יתרפאו.

לכן, הבדיקה הזאת, שנקראת גם HA1C , היא אינדיקציה למצב הסוכרת שלך. ככל שהערך יורד מתחת ל 7% כך מצבך טוב יותר והסכנה מפני תופעות לוואי של הסוכרת, נמוכה יותר.

הסברתי לגברת שהיא מאבדת ממשקלה כי תאי הגוף שלה מורעבים. המון סוכר מסתובב לה בדם, אך לא מצליח להכנס לתאים. הלבלב לא מתפקד כהלכה, האינסולין שהוא מייצר איננו מספיק, והמטפורמין (גלוקומין או גלוקופז') שהיא לוקחת לא מסוגל להתגבר על כמויות הסוכר. הוא זקוק לעזרת תרופות נוספות כדי להכניס את עודפי הסוכר לתאים.

שלחנו את הגברת עם ה  10.5% המוגלובין מסוכרר ישירות לרופא המשפחה שלה, ועם המלצה חמה להגיע בהקדם למומחה לסוכרת.

כמו שאתם מבינים, זה איננו מאמר מדעי, זהו הסבר עממי וציורי שמתבסס על מאגרי המידע של MICROMEDEX, וניתן ע"י רוקחת מקצועית, למען אנשים שרוצים להבין קצת יותר מה בודקים להם ומה נותנים להם לטיפול בסוכרת ולמה.

 

אתם מוזמנים להגיב על המאמר הזה באמצעות "צור קשר" למעלה משמאל, ואם נדרש לכם ייעוץ תרופתי מקיף, כי אתם לוקחים הרבה תרופות שונות, ליותר משלוש מחלות שונות, אנא השאירו לנו את השם והטלפון בחלון משמאל למעלה, ונחזור אליכם בהקדם.

המרכז לייעוץ תרופתי אישי 03-5123-223

 

עדכון אחרון (שבת, 03 נובמבר 2012 18:07)